Echipa U19 obtine prima victorie.

Astazi la Deva, Informatica U19 a disputat etapa a doua a Campionatului National de tineret U19, impotriva echipei Autobergamo.

Dupa ce in prima etapa, juniorii nostri au scapat printre degete victoria impotriva Muncitorului Resita, cand cu doar 0,5 secunde inainte de final, la scorul de 5-5, echipa noastra a ratat o lovitura de penalitate, astazi la Deva jucatorii nostri au facut un meci foarte bun, invingand cu 1-6.

Echipa noastra avand in alcatuire juniori nascuti in anul 2000 de la ACS Poli si patru jucatori de la prima si a doua echipa(Theodor Lungu, Roberto Voin, Laurian Ivascu, Paul Nicola), a controlat meciul de la inceput, avand o posesie foarte buna si facandu-si multe ocazii mari de a marca. Dupa cateva minute, si devenii au inceput sa atace poarta, unul dintre jucatorii lor ajungand in situatie de unul contra unul cu Theodor Lungu, portarul nostru reusind sa isi conduca adversarul catre marginea terenului si indeparteaza pericolul. Imediat dupa, Laurian Ivascu a reusit sa deschida scorul, dupa o faza colectiva foarte frumoasa. Deva a avut doua ocazii mari. Un jucator devean scapa singur catre poarta noastra, Theodor Lungu intervine printr-o alunecare la 8 metri de poarta si respinge mingea, care insa ajunge tot la un adversar, care suteaza direct spre poarta, insa portarul nostru reuseste sa respinga cu coapsa din afara careului, ca apoi mingea sa ii sara in mana si arbitrii dicteaza lovitura libera de la marginea careului de sase metri.  Schema adversarilor este bine anticipata de catre jucatorii nostri, aparatorii facand un marcaj foarte bun, dand doar posibilitatea unui sut, care a fost parat din nou de catre Theodor Lungu. Tot echipa noastra a fost cea care a marcat, de aceasta data prin Roberto Voin, care dupa cum ne-a obisnuit in ultimul timp la Informatica U19, acesta evolueaza in teren, fata de rolul de portar pe care il are la prima si a doua echipa. Acesta reuseste sa inscrie probabil cel mai frumos gol al meciului, cu un sut naprasnic cu piciorul stang la coltul lung.  Autobergamo Deva a cautat sa reduca din diferenta, insa apararea s-a descurcat excelent. Roberto Voin si Paul Nicola au blocat fiecare contraatac al adversarilor prin taklinguri ca la carte, iar tot ce a trecut de aparare a fost oprit de catre Theodor Lungu. Echipa noastra avea sa marcheze iar,  de aceasta data prin unul dintre juniorii de la ACS Poli, Nafi Iseini, servit excelent la bara a doua de catre Laurian Ivascu. Ultimele patru minute ale primei reprize au fost mai complicate pentru ai nostri, deoarece Autobergamo a reusit sa reduca din diferenta, dupa o schema facuta la un corner la care jucatorii nostri au ales sa se apare om la om. Pana la finalul primei reprize, jucatorii nostri au reusit sa nu primeasca gol, cei experimentati indrumandu-i pe jucatorii noi veniti, care au pus in practica foarte bine sfaturile primite, asta rezultand o asezare foarte buna in teren pe faza defensiva, lucru ce a dus la intrarea la vestiare cu un avantaj de doua goluri pentru echipa noastra, 1-3.

In repriza a doua, Autobergamo a fortat in atac, prima faza periculoasa a adversarilor nostri fiind oprita de catre Roberto Voin, care intervine printr-o alunecare la un adversar care se indrepta singur spre poarta noastra, reusind sa trimita mingea in afara terenului, ca apoi Theodor Lungu sa anticipeze o pasa in careu a adversarilor, care ajunge la un jucator devean, acesta sutand in blocajul portarului nostru, care retine mingea si trimite o degajare lunga si precisa cu mana direct catre Laurian Ivascu, care preia pe piept, ca apoi sa isi umileasca un adversar cu un dribiling si sa scape singur catre poarta adversa si sa inscrie cu o executie de finete pe langa portarul devean. Nafi Iseini a fost pe cale sa reuseasca dubla, dupa ce finalizeaza o schema facuta la un corner, mingea fiind parata de catre portar. Si Roberto Voin a fost pe cale sa reuseasca dubla, dupa ce a sutat putin pe langa vinclul portii de la mare distanta. Pentru 1-5 avea sa marcheze Paul Nicola, cu un sut de la marginea terenului, de la o distanta de 10 metri, ca apoi tot el sa stabileasca scorul final, 1-6, dupa un contraatac declansat de Theodor Lungu, iar pasa decisiva data de Laurian Ivascu. Pana la final, jucatorii nostri au facut si putin spectacol, reusind sa faca o posesie prelungita si sa nu le dea posibilitatea adversarilor de a mai ataca, Ivascu, Voin si Nicola reusind cele mai spectaculoase serii de pase, alaturandu-se de fiecare data unul sau doi dintre cei sapte juniori de la ACS Poli, fiecare dintre tinerii jucatori evoluand in aceasta partida, avand evolutii bune. Deva a mai dat emotii echipei noastre, pe un contraatac in care Theodor Lungu intervine din nou in situatie de unul contra unul, iar apoi o degajare lunga a portarului devean se indrepta catre un jucator care nu a fost luat in marcaj, insa pasa a fost interceptata de Theodor Lungu, care a iesit din propriul careu pentru a trimite mingea afara din teren.

Scor final 1-6 pentru juniorii nostri, iar urmatorul meci pentru echpa U19 va avea loc luni, la Arad, impotriva echipei Soimii Simand. Felicitari Autobergamo Deva pentru meciul facut, iar prin aceasta cale le uram tinerilor jucatori mult succes in meciurile care vor urma.

Echipa a doua va avea sambata, de la ora 19:00 meci la Râmnicu Sărat , impotriva celor de la Luceafarul Buzau.

Duminica, de la ora 18:00, in Sala Constantin Jude , prima echipa are meci tare, impotriva celor de la United Galati, liderii clasamentului.

Share Now

Related Post

Leave us a reply

Loading...